A rejtélyes palackposta története

Egy palackposta napokkal ezelőtt kezdte meg kalandos útját a Holt-Tiszában, majd végállomását Krizsány Endre kezeiben érte el.

A 14 éves fiatalember SUP-ozás közben talált rá az egyik gyermektábor vezetői által vízre bocsátott üvegcsének, melyben az alábbi üzenetet találta:

Kedves Megtaláló!

A Békés Megyei Könyvtár "(T)őserdei kamerások" Táborának üzenetét tartja a kezében.

19 diák és 4 felnőtt táborozott az Erdei Iskolában. Szeretnénk erről a csodaszép helyről életjelet adni, és elmondani, hogy milyen szerencsések, akik itt akár - rövid időre is- eltölthetnek néhány napot.

Felfedeztük a környék minden szegletét, bejártuk a tanösvényt és remekül éreztük magunkat!

Arra kérjük a megtalálót, hogy keressen meg bennünket a világhálón!

Kelt: Lakitelek-Tőserdőn, 2020. július 17-én.

Ismeretlenül is szeretettel küldjük üzenetünket: a táborlakók!

 

A megtalálás után Endre a következő üzenetet küldte el a "táborlakóknak":

Kedves tőserdei kamerások. Megtaláltam az üzeneteket 2020.07.28.-án. A helyiek nevében is köszönöm a kedves szavakat. Várjuk önöket vissza sok szeretettel!

Üdvözlettel: Krizsány Endre

A válasz nem is váratott sokáig magára:

„Kedves Endre! Nagy izgalommal vártuk, hogy az idei palackpostánk megtalálásáról hírt kapjunk. Köszönjük, hogy értesített bennünket! Biztosan visszamegyünk, és a gyerekek is a családjaikkal. Elvarázsolt minket a hely, és persze a Talmácsiék fagyija is. Csak kedves emberekkel találkoztunk! Üdvözlettel: Kiss Ildikó gyermekkönyvtáros-táborvezető.”

Számunkra is öröm, hogy jól teltek a táborozás napjai, s mind a gyerekek, mind a felnőttek életében maradandó élményt tudott Tősedő nyújtani. Jövőre is nagy szeretettel várjuk vissza Önöket!

 

Kapcsolódó galéria