Épül Tőserdő kapuja

 

A lakiteleki beruházás szervesen kapcsolódik a megye turisztikai arculatához

Megkezdődött az Ökoturisztikai Központ kialakítása Tőserdőn. A fejlesztési projekt célja, hogy minél változatosabb és izgalmasabb programokat kínáljanak a Holt-Tiszához látogatóknak.


 

 

„A covid-időszak pozitív hatással volt a helyi idegenforgalomra: miközben a világ bezárkózott, Tőserdő kiváló lehetőséget kínált a kikapcsolódásra, elvonulásra a közösségi távolságtartás betartásával” – mondta Madari Róbert, Lakitelek polgármestere. Reményeik szerint a jövőben világjárvány nélkül is tovább növekszik az érdeklődés a Holt-Tisza természeti értékei iránt – ezt szolgálja a „Tőserdő turisztikai fejlesztése és ökoturisztikai központ megvalósítása” című pályázati projekt (TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00008) megvalósítása is. Ennek fő eleme az Ökoturisztikai Központ megvalósítása, amely Tőserdő „kapujaként” információval szolgál majd a látogatók számára nem csak a térség természeti értékeiről, hanem a programlehetőségekről is. Sőt, egy kerékpárszervízpont is üzemel majd a létesítményben, a két keréken érkezőket szolgálva. Jelenleg az alapozási munkák zajlanak, az épület néhány hónapon belül elkészül.

A pihenni vágyóknak a termálvizes fürdő mellett a vezetett tematikus túrák, a csónakázási, hajózási programok, illetve a paintball-pálya miatt is érdemes ide látogatniuk. A Holt-Tisza ráadásul nem csak nyáron vonzó, hanem tavasszal és ősszel is – nem véletlenül választja például sok iskolás csoport kirándulási helyszínként. Aki több napra érkezik, annak szállásként az autós kempingben faházak állnak rendelkezésre, illetve az üdülőterületen bérelhetők nyaralók is. Továbbá két szálloda, a Hotel Club Tisza, valamint az idén átadott Hungarikum Hotel magasabb színvonalú szállásokat is kínál.

A projekten keresztül Tőserdő a térség, illetve a megye turisztikai kínálatához is kapcsolódik, ezért az ide látogatóknak ajánlják a Hungarikum Liget attrakcióit (kiállítóház, csillagda, footgolf park, stb.), illetve a környező települések turisztikai látványosságait (skanzen, arborétum, kiállítások, bemutatók, fürdők, természeti értékek)