NYÁRON IS GYÖNYÖRŰ KÖRNYEZETBEN VÁRJA A LÁTOGATÓKAT A KONTYVIRÁG TANÖSVÉNY

A 3500 méter hosszú, nyolc állomásos tanösvény a holtág és az ártéri erdő megismerésére alkalmas.

A nyár a pihenés időszaka is, mikor a legtöbben aktívan, vagy egészen ellazulva szeretjük tölteni a szabadnapjainkat. Egyesek a vízpartok melletti kikapcsolódást, mások a túrázást részesítik előnyben. Az egész évben egyedülálló látványt nyújtó Lakitelek-Tőserdőn a pihenés minden formáját élvezhetjük. A kirándulóknak a Kontyvirág tanösvényt ajánljuk, mely a Holt-Tisza hídjától indul, a szabadstrand parkolója mellett. Az érdeklődők Kecskemétről a 44-es úton, valamint Kiskunfélegyháza felől közúton közelíthetik meg az ösvényt, parkolni pedig az üdülőtelep parkolójában tudnak.

A 3500 méter hosszú, nyolc állomásos tanösvény a holtág és az ártéri erdő megismerésére alkalmas, melyet egész évben, gyalogosan és kerékpárral, száraz időben pedig kerekesszékkel is bejárhatnak a látogatók.  Az ártéri ligeterdőkben többek között tölgy, kőris és szilfákkal találkozhatunk, míg az alacsony fekvésű területeken égerláp erdőket fedezhetünk fel.

A tanösvényen egy feltöltött földúton indulhatunk útnak, mely többek között érint egy szép Vadászkastélyt, aminek környezete még Jancsó Miklós filmrendezőt is megihlette, ugyanis 1969-ben itt forgatta Sirokkó című filmjét. A kastély közelében a Kiskunsági Nemzeti Park Kontyvirág Erdei Iskolája is megtalálható, ami népszerű helyszíne többek között a természetismereti táboroknak is.

A tanösvényen barangolva gazdag állatvilággal találkozhatunk, például a szürke küllővel, fekete harkállyal, baglyokkal, gémekkel és denevérekkel is. Érdemes kihasználni a szünidőt és családilag végigjárni a Kontyvirág tanösvényt, felejthetetlen élményt jelent!

Fotók: Verebélyi Gábor