Sebesült hattyút mentett a kiskunfélegyházi állatmentő – VIDEÓVAL

Sebesült hattyút mentett meg egy kiskunfélegyházi állatmentő a napokban. Az állat bőrébe egy horog fúródott. Udvardi István segítségének köszönhetően a Kecskeméti Vadaskertben kiszedték az idegen tárgyat, a madarat pedig egészségesen tudták visszaengedni társaihoz.

Gyakran jelennek meg, főleg a téli időszakban hattyúk, illetve vadkacsák a lakiteleki Szikrai Holt-Tiszán. Január 18-án, hétfőn a jó időben is több vízimadarat lehetett látni a területen. Egy látogató akkor vette észre, hogy az egyik hattyúból horog lóg ki. Ekkor értesítették Udvardi István kiskunfélegyházi állatmentőt, aki azonnal segített a bajba jutott hattyún. Azonban a befogása nem egyszerű egy ilyen állatnak.

– Egy jó 40 percen keresztül lestem, hogy merre megy. Igyekeztem elvegyülni a hattyúk között, és megvárni, amíg az alkalmas távolságra odajön. Először csak a part mellett állt, ott várt, nem mert előrébb jönni – emlékezik vissza Udvardi István. 

Aztán egy gyors ugrással végül sikerült elcsípni a nehéz madarat, amelyet segítséggel zsákba helyeztek, hogy útközben ne tegyen kárt magában. Ezt követően Udvardi István elvitte a hattyút kocsival a Kecskeméti Vadaskertbe, ahol eltávolították a mélyen benne lévő horgot.

forrás:hiros.hu

 

Kapcsolódó galéria